AERONERGIE förvärvar ENERCONCEPT, kanadensisk tillverkare av luftsolfångare

KANADA – I början av oktober 2014 förvärvade AERONERGIE företaget ENERCONCEPT, tillverkare av luftsolfångare. Det kanadensiska bolaget AERONERGIE grundades för tre år sedan och specialiserar sig inom värmeteknik. Man har som mål att identifiera och utveckla potentiella energibesparingar inom den regionala industrin, enligt ett pressmeddelande från den 7 oktober 2014.

I och med förvärvet av ENERCONCEPT har företaget kraftigt utökat sin portfölj inom området solenergi. “Tack vare integrationen av ENERCONCEPT i AERONERGIE-gruppen kommer allt fler företag och offentliga byggnader värmas upp med hjälp av solenergi, ” säger företaget i ett pressmeddelande. Dessutom förväntas förvärvet bidra att fördubbla omsättningen i gruppen under de kommande tre åren och samtidigt öka antalet anställda från 30 till 50 personer.
Enligt företaget befinner sig ett antal större internationella projekt på planeringsstadiet, bland annat bagerier, daghem, offentliga byggnader, verkstäder och biltvättar, där luftsolfångare från ENERCONCEPT kommer att användas. Dessutom kommer mer än 25 skolor att utrustas med luftsolfångare under det kommande året.

ENERCONCEPT arbetar inom produktion av system med luftsolfångare sedan 1998. Bolaget har ett flertal produkter i sitt sortiment: Lubi av polykarbonat, metallfasadsystemet Unitair och LG Luba för montering på tak. Den sistnämnda produkten är certifierade enligt CSA (Kanada), SRCC (USA) och är berättigad till finansiering i Tyskland (BAFA). Enligt Enerconcepts tidigare VD Christian Vachon, kommer företagets namn att behållas som ett varumärke och fungera som en division i AERONERGIE-gruppen. Christian Vachon kommer att ansvara för affärsutveckling samt forskning och utveckling av företaget.