ALFA LAVAL TAR HEM ORDER FÖR FJÄRRVÄRMEVERK I KINA

KINA – ALFA LAVAL, ett av de ledande företagen inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, har tagit hem en order för att leverera kompakta Alfa Laval värmeväxlare till ett fjärrvärmeverk i Kina. Ordern värderas till runt 100 miljoner SEK och levererans planeras att ske under 2015 och 2016, enligt en pressrelease publicerad 29/06/15.

Värmeväxlarna kommer att installeras för användning i ett fjärrvärmeverk som kommer att leverera värme till nästan 1 miljon hushåll under vinterhalvåret. Fjärrvärmeverket drivs av ett av de största fjärrvärmeföretagen i Kina.

ALFA LAVAL:s kompakta värmeväxlare kommer att fungera som tryckreduceringsstation och fungera som en mellanstation mellan det centrala kraftverket och fjärrvärmenätet. Syftet med en tryckreduceringsstation är att hantera vatten vid höga temperaturer och högt tryck och garantera att driften av nätet förblir säker och stabil.

“ Jag är mycket nöjd med att kunna avisera denna stora fjärrvärmeorder”
meddelar ALFA LAVAL:s vd och koncernchef, Lars RENSTRÖM. ”Denna order visar vår starka position som leverantör av pålitliga produkter för krävande applikationer.”