ATLANTIC-GRUPPEN FÖRVÄRVAR IDEAL BOILERS

EUROPA – Franska ATLANTIC GROUPE har nyligen förvärvat det brittiska bolaget IDEAL BOILERS, baserade Hull. Företagen har valt att inte offentliggöra prislappen.

IDEAL BOILERS med 500 anställda och en omsättning på cirka 200 miljoner pund har i över ett sekel varit en av de viktigaste arbetsgivarna i Hull, Yorkshire. Det är det tredje största företaget på den brittiska marknaden för vägghängda kondenserande gaspannor, med en årlig försäljning på cirka 300 000 enheter. Det franska företaget ATLANTIC GROUP är en viktig aktör på den europeiska marknaden för värme, ventilation och luftkonditionering. Omsättningen 2014 låg på närmare 1 miljard euro.

En talesman för ATLANTIC GROUP förklarade att “Förvärvet kommer att avsevärt öka den internationella aktiviteten i gruppen. Storbritannien står för hälften av den totala europeiska marknaden för vägghängda kondenserande gaspannor avsedda för enfamiljsbostäder och är den största för väggmonterade värmepannor avsedda för kommersiellt bruk.”

Talesmannen för ATLANTIC fortsätter, “Storbritannien är den fjärde största marknaden för luft/vattenvärmepumpar, ett segment där ATLANTIC GROUP innehar ledande ställning i Frankrike. Förvärvet av IDEAL BOILERS illustrerar vår internationella tillväxtstrategi och påskynda konsolideringen av vår multiprodukt/multienergi-profil. Förvärvet visar vidare på vårt engagemang för att bli en betydande aktör på den mycket lovande marknaden för väggmonterade gaskondenspannor.”

Bolaget grundades i Frankrike 1968 och idag har ATLANTIC GROUP 4 500 anställda och 17 produktionsanläggningar, däribland nio i Frankrike.

Mick COPPIN, ombud för GMB, en av de största fackföringarna i företaget, oroar sig inte nämnvärt över att IDEAL BOILERS har nya ägare, och meddelade vid tidpunkten för förvärvet att risken i fråga om neddragningar inte är stor, eftersom verksamheten är ekonomiskt lönsam.

DEAL BOILERS grundades år 1905 staden Hull och hette då NATIONAL RADIATOR COMPANY. Företaget låg i bräschen när man Storbritannien införde billig centralvärme i hemmen. Under årens lopp har man haft ett stort antal kungliga besökare, inklusive hertigen av Edinburgh 1948. År 2013 fick företaget drottningens ”Award for Enterprise” för att ha spelat en viktig roll inom nyskapande och innovativ teknik.