Bildandet av samriskföretaget JOHNSON CONTROLS – HITACHI fördröjs

USA – JOHNSON CONTROLS, ledande inom luftkonditionering, och HITACHI är mitt uppe i processen av skapandet av ett gemensamt företag, en process som nu försenats och inte kommer att vara klar förrän i mitten av 2015.
I december 2013 tillkännagav JOHNSON CONTROLS köpet av 60% av den totala verksamheten i HITACHI APPLIANCES, ett japanskt företag specialiserat på luftkonditionering. Köpet utesluter försäljning, service samt vissa fasta tillgångar i Japan. Partnerskapet har utformats för att bl.a. inkludera VRF-teknik och inverterteknik anpassad för både kommersiella lokaler och bostäder.

Enligt MILWAUKEE BUSINESS JOURNAL skulle avtalet vara klart i slutet av 2014, men ser nu inte ut att bli färdigt förrän i mitten av 2015. Vid ett tal till finansanalytiker i Chicago berättade Bruce McDonald, vice VD för JOHNSON CONTROLS, att processen hade försenats på grund av att förhandlingarna dragit ut något på tiden, men att man gör ständiga framsteg. McDonald berättade vid detta tillfälle om några av svårigheterna och sade bl.a : «Att skapa ett joint venture med HITACHI är mycket komplicerat. Integrationen handlar inte bara om deras egen utrustning och verksamhet, utan berör också somliga dotterbolag. Detta innebar att det tagit oss lång tid att granska ekonomin i alla bolag. Det tog oss också tid att komma överens om frågor kring internprissättning och liknande. Det är exempel på några av de områden där vi behövt diskutera».