BITZER presenterar sina nyaste kompressorer på HVAC & R-mässan i Tokyo

JAPAN, Tokyo – När tyska BITZER deltar i den 38:e HVAC Expo i Japan kommer fokus att ligga på NEW ECOLINE och OCTAGON CO2-seriens kolvkompressorer, scrollkompressorerna ORBIT 6 och ORBIT 8 samt CSH-seriens kompakta skruvkompressorer. Mässan, som äger rum i Tokyo mellan 28-31 januari 2014, är en av Asiens viktigaste evenemang för kyl- och luftkonditioneringsindustrin.

Sedan april 2013 har BITZER tillverkat NEW ECOLINE:s produktlinje med semihermetisk kompressor, med trycknivåer mellan 4 till 221 m3/h. En utmärkande egenskap hos kompressorn är dess höga energieffektivitet i kombination med ett stort användningsområde. Bortsett från R134a, kan NEW ECOLINE också användas med ett stort antal andra köldmedier, till exempel R404A, R407A, R407C, R407F, R507A eller R290 och R1270.

Utifrån sin kompressorserie OCTAGON har BITZER utvecklat en ny serie, särskilt anpassad för transkritiska CO2-applikationer. Företaget, som är specialiserade på kompressorer, utökade sitt CO2-sortiment genom att lansera 4PTC-6K, avsedd för lägre trycknivåer, samt 4DTC-25K och 4CTC-30K för högre trycknivåer. Sortimentet erbjuder nu utrustning med trycknivåer från 4,3 till 25,6 m3/h, vilket innebär att kompressorerna är energieffektiva och har ett brett användningsområde.

De väl beprövade kompakta skruvkompressorerna i CSH-serien är lämpliga för universell användning och har economiser och oljekylare. “CSH skruvkompressorer är utrustade med dubbelkommando och kan justeras steglöst eller enligt skala. Energieffektiviteten är mycket bra vid både full belastning och dellast. Dessa kompressorer visar särskilt sin styrka i luftkonditioneringssystem, värmepumpar och enskilda mindre system “, enligt BITZER:s chef för affärsutveckling.

Scrollkompressorerna i ORBIT 6-sortimentet använder köldmediet R410A och är speciellt utformade för luftkonditionering och värmepumpar och har ett brett användningsområde, anpassade för temperaturer mellan -20 °C till +50 °C . Totalt fem modeller erbjuder trycknivåer som spänner från 20 till 38 m3/h (50 Hz). ORBIT 6-serien kännetecknas av sin låga ljudnivå, vilket gör att de är särskilt lämpliga för användning i luftkonditioneringssystem och värmepumpar. De utgör ett komplement till sortimentet av större kompressorer i ORBIT 8-serien.

Den beprövade ORBIT 8-serien, anpassad för R410A, har 6 trycknivåer mellan 29-77 m3/h (50 Hz). ORBIT 8-sortimentet är ett svar på HVAC-marknadens ökade krav på energieffektivisering. En annan fördel med ORBIT 8-serien är dess låga ljudnivå, vilken är upp till 3 dB (A) lägre än för konkurrerande produkter. Den låga oljecirkulationsnivån (mindre än en procent) leder till förbättrad värmeöverföring och ökad tillförlitlighet.