CARRIER LEVERERAR KYLUTRUSTNING TILL 7-ELEVEN I MELLANÖSTERN

DUBAI – CARRIER Commercial Refrigeration Middle East har vunnit ett stort kontrakt för att leverera kylutrustning till 7-ELEVEN:s franchisebutiker som kommer att öppnas i Förenade Arabemiraten senare i år, berättar CARRIER i en pressrelease som publicerad den 4 augusti i år. 7-ELEVEN, som är världens största närbutikskedja med mer än 56 000 butiker i 16 länder, har tecknat ett masterfranchiseavtal med SEVEN EMIRATES INVESTMENT LLC. Avtalet syftar till att utveckla och driva 7-Elevenbutiker i Förenade Arabemiraten och är det första i sitt slag i Mellanösternregionen.

“Vi är mycket nöjda över att ha valts som leverantör till en närbutikskedja av världsklass”, förklarade Tamas HAJAGOS, vd för UTC BUILDING & INDUSTRIAL SYSTEMS, koncernen i vilken CARRIER ingår. “CARRIER Commercial Refrigeration Middle East är åtagit sig att leverera anpassade kylsystem med både miljömässigt hållbara produkter och processer, och samtidigt förbättra varuexponering genom tekniska innovationer.”

“CARRIER:s produkter är förenliga med de krav en ledande återförsäljare som 7-Eleven ställer och ger oss möjlighet att skapa innovativa lösningar till regionen”, säger Khamis AL SABOUSI direktör hos SEVEN EMIRATES INVESTMENT, “Våra butiker kommer att hålla högsta standard och konsumenten kommer att kunna hitta alla nödvändiga dagligvaror i våra 7-Elevenbutiker.”

De första butikerna märkta med 7-Elevenskyltar beräknas öppna i Dubai i september 2015 och kommer att vara utrustade med en rad olika typer av kylmontrar från CARRIER. Kylmontrarna har alla stor display-yta, upptar liten golvyta och har låg energiförbrukning, samtidigt som kundens företagsimage respekteras. CARRIER har dessutom ett omfattande servicenätverk i regionen, vilket är viktigt när det gäller att svara på kundens servicebehov 24 timmar om dygnet, säger man vidare i sin pressrelease.