Crowley Carbon arbetar i Dubai

Förenade Arabemiraten – CROWLEY CARBON arbetar för att minska energikonsumtionen i Dubai. Det irländska bolaget som specialiserat sig på optimering av energisystem och energisparande, CROWLEY CARBON, kommer att arbeta för att minska koldioxidutsläppen i Förenade Arabemiraten. Avtalet innebär att CROWLEY CARBON kommer att installera ett kontrollsystem för elkonsumtionen i 800 byggnader som förvaltas av EMRILL, fastighetsförvaltare med säte i Förenade Arabemiraten. All data, som i realtid samlas in från de kontrollsystem som finns integrerade i byggnaderna, skickas direkt till teknikerna hos CROWLEY CARBON, som alltså övervakar att tekniken fungerar från kontoret på Irland.

Ben CHURCHILL, vd hos EMRILL, kommenterade: “Genom att identifiera sätt att minska elförbrukningen i våra byggnader kan vi göra betydande energibesparingar i framtiden, samtidigt som vi öppnar dörren till ett grönare och mer effektivt förvaltningsföretag. Det här kontraktet är ett av de första stegen för att möta Dubais växande efterfrågan på energieffektiva förvaltningsprocesser, alternativ elproduktion, men också krav på minskad elförbrukning.”

Förenade Arabemiraten är nummer sex på listan över de länder som avger mest koldioxid i världen, upp till 22,6 ton per person och år, och den tredje största energikonsumenten i världen.