SUCCÉ FÖR EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES CHECK & CHARGE-APP

USA – EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES, INC., som ingår i EMERSON-gruppen, har nått en milstolpe med 100 000 nedladdningar av sin mobilapp HVAC Check & Charge ™, vilket gör den till företagets hittills mest populära app. Appen, som laddas ned gratis, släpptes i slutet av 2012 och används för att beräkna köldmediefyllning.

HVAC Check & Charge mobilapplikation belönades förra året med ett hedersomnämnande i 2014 International Air-conditioning, Heating, Refrigerating Expo awards. IT BUSINESS CANADA har också listat appen som en av de 10 bästa för hantverkare och yrkesutövare.

“Appen är utformad så att entreprenörer kan utföra sina jobb snabbare,” förklarade Karl ZELLMER, vice vd och säljansvarig för luftkondtionering hos EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES INC. “Det är ett effektivt och tillförlitligt verktyg för upptagna yrkesmän, och det faktum att appen har laddats ned 100 000 bevisar att den gör allt som vi hoppades att den skulle.”

HVAC Check & Charge-app består av en kalkylator som räknar ut lämplig laddning för olika typer av luftkonditioneringsapparater. Appen beräknar snabbt korrekt laddning beroende på det köldmedium, R-22 eller R-410A, som används i systemet.

För att använda appen måste användaren mata in information om underkylning, överhettning eller luftflöde och ange specificerade systemtemperaturer tillsammans med potentiella miljöbelastningar. Appen beräknar sedan lämplig laddning för systemet och huruvida laddningsmängden bör ändras utifrån givna förutsättningar.

Designade för att ge entreprenörer inom HVACR-branschen ständig tillgång till olika sorters verktyg, samtliga ägnade att underlätta deras arbete, innehåller EMERSON:s ”HVACR Mobile Toolbox” idag många andra appar. Samtliga finns tillgängliga för gratis nedladdning på EmersonClimate.com/mobileapps.