INNOTECH SOLAR FÖRVÄRVAR ENERGIEBAU

TYSKLAND – Den tysk-skandinaviska tilllverkaren av solpaneler INNOTECH SOLAR köpte i januari det konkursade ENERGIEBAU SOLARSTROMSYSTEME GmbH. Bolaget kommer att fortsätta verka som ett helägt dotterbolag under namnet ENERGIEBAU SOLAR POWER GmbH.

Båda parter har kommit överens om detaljerna i transaktionen men dessa har ännu inte avslöjats.

“Den höga kvalitet och långa erfarenheten hos ENERGIEBAU passar perfekt med våra anspråk på att vara innovativa europeiska solpanels-tillverkare”, säger Jerry STOKES, vd för INNOTECH SOLAR, och menar att man genom att erbjuda INNOTECH SOLAR:s trogna och väl etablerade kundbas tillgång till ENERGIEBAU:s solcellsmoduler kan – särskilt i Tyskland – stärka sin marknadsposition.

ENERGIEBAU ansökte om konkurs i oktober 2014 på grund av den svåra marknadssituationen i Tyskland. Förvärvet har officiellt bekräftats av konkursförvaltaren, även om detaljerna i affären inte har offentliggjorts. Den tidigare ledningen av ENERGIEBAU, Michael SCHÄFER och René MEDAWAR, kommer att fortsätta att driva verksamheten i det nya bolaget, liksom ansvara för fortsatt samarbete med energiföretag och projektverksamheten i Afrika.

INNOTECH SOLAR kommer med hjälp av förvärvet av ENERGIEBAU att stärka sin marknadsposition i Tyskland. INNOTECH SOLAR:s nuvarande kunder kommer också att gynnas eftersom man nu kan erbjuda ett fullständigt sortiment av systemkomponenter till solceller och moduler. MICHAEL SCHÄFER (vd och grundare av ENERGIEBAU) förklarar att INNOTECH SOLAR “ger oss hållbara framtidsutsikter i en tuff ekonomi”. Han tillade “ett konstruktivt samarbete med konkursförvaltaren och starkt, engagerat stöd av personal och samarbetspartners har bidragit till att bevara varumärket ENERGIEBAU och de flesta jobben. Det innebär att vi kan erbjuda våra kunder en kontinuitet i service, support och leveranser.”