SWEGON LANSERAR TAKDONET FALCON HIGH-FLOW

EUROPA – Swegon har lanserat takdonet Falcon High-Flow, ett nytt, cirkulärt utformat takdon, med hög flödeskapacitet som är avsett för användning i byggnader med hög takhöjd som t.ex. köpcenter, sportanläggningar och lagerbyggnader.

SWEGON berättar att Falcon HF sprider luften jämnt och effektivt, vilket ger ett behagligt inomhusklimat med låg energiförbrukning. När takdonet används i värmeläge, sprids luften från Falcon HF vertikalt, vilket innebär att den snabbt når den vistelsezon där den behövs. Är kylningsläget inställt sprids däremot luften horisontellt, vilket garanterar att en omblandning sker innan den når vistelsezonen. Blandningen av luften är viktig för att undvika kalldrag.

Tryckfallet över Falcon HF är lågt, och är praktiskt taget konstant för både värme- och kylläge, vilket resulterar i enkel systeminstallation och låg ljudnivå. Enheten har även ett automatiskt styrsystem som tillbehör.

SWEGON menar också att Falcon HF:s höga värme- och kylkapacitet bidrar till att göra det enklare för kunden att utforma ett effektivt ventilationssystem i byggnader med hög takhöjd. Produkten är utrustad med lättanvända produktvalsprogram, gedigen dokumentation och professionellt support ingår.