TAIWAN GREEN DEMO HOUSE PRESENTERAS

TAIWAN – Taiwans Green Trade Project Office har nyligen presenterat den senaste versionen av “Taiwan Green Product Demo House,” en miljövänlig, återanvändbar visningsmonter som är tillverkad enbart av de allra bästa materialen som har certifierats av både inhemska och internationella gröna normer. Under de senaste 20 månaderna har mer än 43 företag passat på att visa upp sina miljövänliga produkter och innovationer för människor runt om i världen via “Taiwan Green Product Demo House”. Det berättar PRNewswire på sin hemsida den 17 juli i år.

“Taiwan Green Product Demo House” är en visningsmonter som är moduluppbyggd, lätt att montera och återanvändbar. Visningsmontern utformats särskilt för att visa upp användning och tillämpning av högkvalitativa, miljövänliga produkter och tjänster i så realistisk miljö som möjligt. Besökarna i visningsmontern kan testa och se produkterna fungera under jämförbara förhållanden med de som råder i hemmet, kontoret eller butiken.

Dessutom har Taiwan Green Demo House integrerat ett avancerat softwareprogram för maximal energieffektivitet för själva modulen. Man har nämligen använt programvaran IES-VE för att säkerställa att de mest energieffektiva metoder används. Programvaran kommer från IES, Integrated Environmental Solutions, ett brittiskt softwareföretag som arbetar med analysteknologi för miljömässigt hållbara och prisvärda miljöer. Deras programvara IES-VE analyserar en mängd olika faktorer, inklusive klimatdata, byggnadskonstruktion och HVAC-design för att beräkna byggnadens energikonsumtion och förväntad energikostnad. IES-VE föreslår sedan lämpliga energibesparande strategier som bygger på räntabiliteten (ROI) hos de energieffektiva produkterna.

Taiwan Green Demo House ger ett par exempel på energi- och kostnadsbesparande åtgärder, som om man t.ex. ersätter en byggnads tak och väggar med moduler med tunnfilmssolceller kan ren energi från solen tillvaratas och resultera i en energibesparing på upp till 23%. På samma sätt kan användningen av energibesparande fönsterglas inte bara spara pengar utan och också blockera över 50% buller, vilket ger en 12% ökning av den totala energibesparingen. Andra åtgärder som testats i demonstrationsmontern och som visat sig vara effektiva när det gäller energibesparingar inkluderar användningen av LED-lampor och utomhuslampor av typen “solar-powered bricks”. Enligt beräkningar som utförs med hjälp av IES-VE-programmet för en 3100 m2 stor tvåvåningsbyggnad i Shanghai eller Peking, kan energibesparingar på upp till 75% uppnås bara genom att göra de ovan nämnda förändringarna.

Green Demo House visar också flera av vad som sägs vara nya smarta, miljövänliga nymodigheter inom byggnadsbranchen, såsom HEATAX:s värmeisoleringsfärg som reflekterar upp till 88% av solvärmen, är lätt att använda för var och en, samtidigt som den har lång hållbarhet och är prisvärd. En annan ny produkt som presenteras är NUSTONE, som är en ny typ av sprutmålningsfärg och som ger en yta som liknar sten både utseendemässigt och när man rör vid den.

Green Demo House ställer ut i Qingdao i juli 2015 och också på 2015 Taipei Building Show i december 2015, Qatar’s International Construction Tech & Building Material Exhibition maj 2016 och and Singapore’s Build Eco Expo BEX i september 2016.