TESCO HÅLLER KYLAN I POLEN

POLEN – Den stora brittiska snabbköpskedjan TESCO har inhandlat 106 kylaggregat från CARRIER Transicold, närmare bestämt av modellen Vector 1950 MT (multi temperatur), som ska installeras i de fordon som sköter leveranserna till kedjans butiker i Polen.

TESCO:s viktigaste centraleuropeiska marknad är just Polen, med totalt 455 butiker och mer än 5 miljoner kunder som passerar genom butikskedjans dörrar för att handla varje vecka. Efter goda resultat i Storbritannien, där TESCO:s lastbilsflotta (som där består av ca 1700 fordon) försågs med CARRIER Transicolds kylsystem för en tid sedan, har man beslutat att utrusta alla sina nya fordon i Polen med kylaggregatet Vector 1950 MT.

TESCO tog beslutet att använda modellen Vector 1950 MT, 18 800 watt, eftersom aggregatet ger den nödvändiga flexibilitet som krävs för att transportera kylda och frysta varor samtidigt i samma trailer. CARRIER:s egna, patenterade teknik E-Drive ™ används i modellen Vector 1950 MT, en teknik som används för att avlägsna de konventionella mekaniska transmissioner som finns i remdrivna kylsystem och att omvandla motoreffekten till elektricitet genom en generator.

“Tekniken i CARRIER Transicolds Vector passar verksamhetens behov perfekt, kylaggregaten är hållbara, pålitliga och lätta att underhålla”, säger man hos TESCO. “Vi installerade den första Vector 1950-enheten i den polska transportflottan år 2013 och tekniken har fungerat bra. Våra förare är väl hemmastadda när det gäller att sköta driften, så det känns rätt att fortsätta handla med CARRIER. Våra trailers befinner sig på vägarna sju dagar i veckan, så att maximera drifttiden är viktigt. CARRIER:s kylaggregat har inte gjort oss besvikna tidigare så vi är övertygade om att de senaste tillskotten till vår lastbilsflotta kommer att fungera lika bra. ”

Kondensatorn i Vector 1950 MT är byggd med hjälp av kondensorer med mikrokanaler och är mindre och lättare än dess föregångare, Vector 1850 MT, samtidigt som den är effektivare än den tidigare modellen. Den svarar även för snabbare nedkylningshastigheter, och håller en precision i temperatur på +/- 0,3° C i var och en av de olika avdelningarna i trailern, vilket innebär att aggregaten är idealiska för att klara transporter av större laster över långa sträckor.