VIESSMANN LANSERAR KOMBINATIONEN SOLCELLMODUL – KONDENSERANDE GASPANNA

FRANKRIKE – Frankrikes energilagstiftning, RT 2012, har utökats med nya förordningar som särskilt berör energiförbrukning i bostäder. Tyska VIESSMANN-gruppen svarar på de nya kraven med en lösning för enfamiljsbostäder och föreslår en kombination av solcellsanläggning och kondenserande gaspanna. Lösningen säkerställer besparingar i både energi och ekonomi, ger en centralvärme med hög kvalitet och komfort, samt en pålitlig tillgång till varmt tappvatten.

Genom att kombinera en kondenserande gaspanna, ur sitt sortiment Vitodens, med en solcellsanläggning, har VIESSMANN utvecklat en enkel och effektiv lösning för att dels uppfylla kraven i RT 2012:s energidekret, dels säkerställa energibesparingar. Användningen av kombinationen kondenserande gaspanna/solceller medför en låg energiförbrukning på ca 20-30 KWh primärenergi/m2/år.

Eftersom Vitodens produktserie sträcker sig från värmesystem med momentan varmvattenproduktion till anordningar med integrerad varmvattenberedare på 130 liter, kan de flesta hushåll hitta ett värmesystem som passar just dem och ger hög komfort i både centralvärme och varmvattenförsörjning.

En annan fördel med denna lösning är att en mycket liten golvyta behövs, det gäller förstsås särskilt vägghängda gaspannornor. Produktserien Vitodens pannor, som är bland de tystaste på marknaden, är dessutom utrustade med energieffektiva cirkulationspumpar som ger besparingar på 250 kWh/år jämfört med konventionella modeller.

Med uteffekt mellan 250 Wp till 1 kWp är VIESSMANN solpaneler anpassade efter genomsnittsfamiljens elbehov (hushållsapparater, belysning, dator …) och innebär ett lägre belopp på elräkningen. Solcellsmodulen Vitovolt är kompatibel med de flesta typer av tak och består av 1, 2, 3 eller 4 polykristallina kiselcellsmoduler (200-255 Wp) som garanterar prestanda och säkerhet. Avsaknaden av en hög elektrisk spänning minskar kraftigt risken för elöverslag, och därmed minskar den potentiella risken för bränder avsevärt. Ett försäljningsargument för produkten är dess livslängd och tillförlitlighet, tillverkaren erbjuder nämligen 25 års garanti. Den potentiella franska konsumenten eller användaren kan dessutom omedelbart följa solcellsmodulens elproduktion på internet.

I Sverige erbjuder VIESSMANN en hybridvärmepump, Vitocaldens 222-F, som redan är förberedd för användning av egenproducerad ström från en solcellsanläggning.