ACR SHOW – BRITTISK MÄSSA FÖR HELA HVAC&R-BRANSCHEN

STORBRITANNIEN – Landets enda mässa som är öppen för hela HVAC&R-branschen äger rum i hjärtat av Storbritannien, nämligen i Birmingham, på National Exhibition Centre. Mässan heter THE ACR SHOW och organiseras av DATATEAM BUSINESS MEDIA. Mässan kommer att hållas mellan 16-18 februari 2016 och välkomnar inte bara en stor mängd utställare som kommer att visa upp den senaste tekniken, utan erbjuder även ett informativt och dagsaktuellt seminarieprogram.

En mängd olika branschorganisationer stödjer aktivt ACR SHOW, som t.ex. Institute of Refrigeration (IOR), Building & Engineering Services Association (B&ES), the Federation of Environmental Trade Associations (FETA) and REFCOM, The Association of European Refrigeration Component Manufacturers (ASERCOM) och European Heat Pump Association (EHPA).

Trots ogynnsamma väderförhållanden besöktes ACR SHOW 2014 av runt 2 500 besökare – alla inköpare, entreprenörer, installatörer och slutanvändare som hade trotsat elementen för att se ny teknik och träffa branschens experter. Bland nästa års mässdeltagare finns en hel del förstagångsutställare, som t.ex. INNOTECH EUROPE och POLE STAR PRODUCTS, medan andra som t.ex. CLIMALIFE, NATIONAL REFRIGERANTS och A-GAS är trogna utställare som återbekommer från år till år.

SCANDIA REFRIGERATION är ‘brand partner’ år 2016 och kommer att ställa ut i mässans största monter. SCANDIA:s talesman Alex MOCKFORD berättar i ACR SHOW:s pressrelease att man avser att visa hur mycket företaget har vuxit och att man önskar få ett verkligt genomslag på mässan.

ACR SHOW väntas locka besökare från ett brett spektrum av branscher, bl.a. från byggnadstjänster, myndigheter, detaljhandeln, fritids-, transport- och tillverkningsindustrin, och hälsovårdssektorn.

För att tillgodose detta breda spektrum av besökare har utbildning och karriär utsetts till ett av mässans ledmotiv. “Utbildningen av nästa generations installatörer och designers är avgörande. Det kräver ständiga investeringar i kompetens och fackkunskap så att människor är rustade för att leverera ett högkvalitativt arbete, något som dagens kunder kräver,” säger David DUNN i pressreleasen. DUNN är chef hos TOSHIBA AIR CONDITIONING, som sponsrar en del av arrangemangen runt just utbildning under ACR SHOW.