ADAPT PARASOL HAMNAR ÖVERST PÅ PRISPALLEN I KANADA

SWEGON:s Parasol-serie av komfortmoduler avsedda för ventilation med vattenburen kyla och värme fortsatte sin internationella framgångssaga genom att vinna första pris på MCEE-mässan i Montreal. Mässan ägde rum den 22-23 april i år och är Kanadas största mässa för mekanik och elektronik. Modulen ADAPT Parasol vann första pris i kategorin ”Heating and/or cooling hydronic applicances”, som ingår som en del i ”New Product Competition” på MCEE.

Parasol har redan tidigare hamnat på prispallen i andra internationella sammanhang, men började pristagarserien i Sverige, då det nylanserade Parasol-sortimentet vann det svenska Stora Inneklimatpriset år 2007. Redan året därpå var det dags igen, då SWEGON:s Parasol-produkter fick ytterligare uppmärksamhet och erkännande på GAIA Awards i Dubai.

Förra året var det en mer avancerad version av Parasols tur, nämligen den intelligenta ADAPT Parasol. Produkten var en av finalisterna för det brittiska “Air Movement Product of the Year”-priset. ADAPT Parasol har fått stor uppmärksamhet för att kombinera komfortmodul med oberoende, integrerad reglering för behovsstyrd ventilation.

Jonas ÅKESSON, Produkt- och marknadschef på SWEGON säger följande: ”MCEE-priset är självklart ett viktigt kvitto på att våra ansträngningar för att utveckla inneklimatbranschen tas emot väl av marknaden. Fler och fler upptäcker hur ADAPT Parasol skapar ett energieffektivt och komfortabelt inomhusklimat. Lägg sedan till SWEGON:s övriga produktsortiment och det uppstår oslagbara kombinationer som underlättar i hela byggprocessen”.

SWEGON har 11 produktionsenheter Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika och Belgien. Man är cirka 1 800 anställda och omsätter 3,3 miljarder kronor.