BRITTISK RADIOSTATION EXTRA COOL MED HJÄLP AV DAIKIN

STORBRITANNIEN – DAIKIN UK och TECHNICOOL AIR CONDITIONING har gått samman för att donera en luftkonditioneringsanläggning till REPREZENT 107.3FM, Londons enda radiostation ledd av ungdomar. Radiostationen, som huserar i tre inredda containrar, drivs av det prisbelönta företaget REPREZENT, som sysslar med s.k. socialt företagande. Det innebär att företaget ger ackrediterade radio- och medieutbildningar avsedda för ungdomar i åldern 13 till 24 år, där man prioriterar dem som kommer från särskilt missgynnade områden eller inte har arbete eller studerar.

Shane CAREY, som är chef hos REPREZENT, kommenterade donationen: “Med över 100 ungdomar som sänder från REPREZENT:s studio blir det otroligt varmt och kvavt! Folk från DAIKIN besökte studion för att hitta den bästa lösningen och rekommenderade en typ av luftkonditioneringsenhet som skulle fungera bra för vår unika miljö.”

Den nya luftkonditioneringsanläggningen, som donerades av DAIKIN UK och sedan installeras gratis av TECHNICOOL AIR CONDITIONING, bör från och med nu garantera att radiostationen har ett behagligt inomhusklimat året runt. Steve TROWBRIDGE, en av de två ingenjörerna från TECHNICOOL som installerade systemet, kommenterade: “Vi hade förmånen att få sköta installationen här, och det känns bra att vara med i ett projekt som har en positiv inverkan på framtiden för både REPREZENT och de ungdomar som organisationen stöder.”

Radiostationens nya luftkonditionering består av en 5kW takenhet, som finns i FTXS Flexis sortiment av vägg-takmodeller, och som valdes ut av DAIKIN eftersom den är idealisk för tillämpningar där det finns begränsat väggutrymme. Systemet, som har fem fläkthastigheter och vertikal autoswing, svänger automatiskt upp och ner för att säkerställa en effektiv luft- och temperaturfördelning i hela rummet.

Dirk SLAGMULDER, vd för DAIKIN UK, kommenterade donation så här: “När vi hörde om REPREZENT arbete med ungdomar och de problem de har med att kontrollera temperaturen i studion, ville vi hjälpa till genom att ge dem bättre inomhusklimat. Vi har tur att samarbeta med likasinnade partners, som TECHNICOOL, som också gärna vill göra en insats – och de gjorde ett bra jobb på radiostationen. Nu kan radiopratare och supporttekniker bakom kulisserna hos REPREZENT inte bara må bra på jobbet utan också njuta av atmosfären i studion. ”

Shane CAREY avslutade: “Installationsteamet var vänliga och effektiva och lyckades arbeta med massor av hyperaktiva ungdomar runt omkring. Vår radiostation är nu så mycket mer bekväm för alla, det är fantastiskt vilken skillnad god luftkonditionering gör! Stort tack från all personal och alla radiopratare på REPREZENT 107.3FM!”