EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES FÖRBEREDER FÖR CHEFSBYTE

USA – EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES, en division inom EMERSON-gruppen, kommer att få en ny chef, det beslutade styrelsen vid ett möte som hölls den 3 februari 2015. De senaste sju åren har Ed PURVIS stått vid rodret, men nu kommer alltså Robert SHARP, en veteran med 19 år inom företagsgruppen, att ta över. Ed Purvis har i sin tur utsetts till operativ chef hos moderbolaget.

Ed Purvis har tjänstgjort som vice vd och chef för EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES sedan 2008. Hans karriär på EMERSON började 1983 på affärsenheten Copeland och han har sedan dess innehaft befattningar med allt större ansvar inom organisationen. Under hela sin karriär inom företaget har Purvis även varit aktiv inom ett antal branschorganisationer, för närvarande är han chef för Air Conditioning Heating and Rerigeration Institute (AHRI).

”Jag har en enorm respekt för alla de skickliga yrkesmän inom HVAC-R som jag har haft möjlighet att arbeta tillsammans med under mina 31 år med EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES. Jag har haft tur och fått lov att vara med om utvecklingen och tillväxten inom branschen. Framför allt är jag stolt över att ha varit förknippad med lanseringen av ”Copeland scroll technology”, som ägde rum för mer än 25 år sedan, och att vi förra året kunde fira produktionen av den 100 miljonte Copeland Scroll ™ “, sade Ed Purvis. “Jag är entusiastisk över företagets framtid. ”

Robert Sharp, som alltså ska ta över efter Ed Purvis, arbetar för närvarande med resultatplanering för EMERSON-gruppen, och har nyligen lett arbetet med att utveckla och implementera företagets strategi. Han började sin bana hos EMERSON 1996 och har innehaft olika ansvarsfulla befattningar. Sharp har en examen i maskinteknik från Michigan Technological University och en MBA från Harvard Business School.

“Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med teamet på EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES och att få fortsätta med arbetet att ytterligare flytta fram företagets positioner i branschen”, säger Robert Sharp. “Det är en spännande tid att verka inom HVAC-R och jag tycker det ska bli oerhört intressant att få komma i kontakt med våra kunder så att vi kan fortsätta att utvecklas i takt med deras behov och svara på deras förväntningar.”