FÖRSTA PRIS TILL DANFOSS VLT REFRIGERATION DRIVE FC 103

DANMARK – Året slutar bra för danska DANFOSS, som vid årets Energy Awards fick pris i klassen “Energy Efficiency Product of the Year” för  VLT Refrigeration Drive FC 103. Evenemanget hölls i London den 2 december 2015.

DANFOSS skriver i en pressrelease att man vunnit priset därför att frekvensomformaren VLT Refrideration Drive FC 103 är en ny produkt som utvecklats speciellt för att maximera energibesparingar när den används i kylapplikationer, i synnerhet i butiksmiljö. Driven är dessutom lätt att installera och finns tillgänglig till en rimlig kostnad.

Tillverkaren menar att driven inte bara medför att användaren tack vare varvtalsregleringen kommer att  kunna spara energi, utan också kommer att förlänga livslängden för andra komponenter som ingår i systemet.

En av de nyheter som DANFOSS  belyser i pressreleasen är den överskådliga installationsguide som följer med vid inköp av en VLT Refrigeration Drive FC 103. I guiden används vokabulär som mer hör till kylbranschen, snarare än den strikt tekniska vokabulär som vanligen används i denna typ av instruktioner. Inbyggda funktioner eliminerar behovet av externa komponenter och i händelse av att problem ändå uppstår, finns en lättillgänglig, användarvänlig elektronisk handbok integrerad i enheten.

Sara BERNARD, marknadschef hos DANFOSS kommenterar entusiastiskt: “Att utses som vinnare av industriledare vid prestigefyllda Energy Awards är en fantastisk prestation.” Hon fortsätter: “Priset innebär ett erkännande av vårt företags engagemang när det gäller att utveckla och marknadsföra nyskapande produkter som är ägnade åt att maximera energieffektivitet och som medför stora besparingar för våra kunder.”

The Energi Awards är allmänt ansedda som de mest prestigefyllda utmärkelserna inom energibranschen. De ger möjligheter för branschaktörer att bli erkända för andra som arbetar inom energisektorn, vare sig det handlar om konsulttjänster, produkter eller support.

 

DANFOSS startades i Danmark 1933 som ett enmansföretag. Man har idag 24 000 anställda och är aktiva i över 100 länder.