ÅRETS REES SCHOLARSHIP-STIPENDIATER HAR TILLKÄNNAGIVITS

USA –  Årets Rees Scholarship-stipendiater, version 2016, har tillkännagivits. AHRI (Air Conditioning, Heating and Refrigeration Institute), som förvaltar stiftelsen Clifford Ted H. Rees, har i en pressrelease den 11 januari meddelat att man ska dela ut stipendier motsvarande drygt en halv miljon svenska kronor till studenter som utbildar sig för en karriär inom HVAC&R-sektorn. Totalt 35 elever ska få dela på sammanlagt 60 500 dollar.

Rees Scholarship Foundation, som delar ut stipendierna, bildades år 2003 i syfte att hjälpa till i rekrytering och kompetensutveckling av framtidens HVAC&R-tekniker. Stipendierna delas ut till studenter inskrivna i utvalda skolor och institut. Sedan 2003 har nästan 440 000 dollar doneras till över 250 personer. För att vara berättigad att söka stipendiet måste eleverna förbereda en karriär inom områdena: luftkonditionering inom den privata eller kommersiella sektorn, värme, varmvatten eller kyla inom den industriella sektorn.

Stephen YUREK, vd för AHRI, sade vid tillkännagivandet av årets stipendiater: “Vi är stolta över att hjälpa dessa elever och på hög nivå arbetstagare, och främja karriärer inom HVAC & R och uppvärmning av vatten. Detta kommer att bidra till att minska sysselsättningen och kompetensfrågor som möter oss i dag. Vi hoppas att de kommer att finna framgång i sina studier och ser fram emot att välkomna dem in i branschen. ”

“Vi är stolta över att hjälpa dessa kvalificerade och engagerade elever och på så sätt främja deras respektive karriärer inom industrierna HVAC&R och varmvatten. Det kommer att leda till att minska det glapp som finns mellan sysselsättning och kompetens “, sade AHRI:s vd Stephen YUREK.” Vi önskar dem lycka till i deras utbildning och ser fram emot att få välkomna dem in i branschen. ”

AHRI (Air Conditioning, Heating and Refrigeration Institute) är en amerikansk branschorganisation som företräder tillverkare av utrustning inom luftkonditionering, värme, kommersiell kyla och varmvatten. Som internationellt erkänd förespråkare för industrin utvecklar AHRI standarder och prestationscertifikat för många av branschernas produkter. AHRI har drygt 300 medlemsföretag som är aktiva i Nordamerika och runt om i världen.