Effektiva, tysta axialfläktar för fordrande kylapplikationer

TYSKLAND – EBM-PAPST nya axialfläktar för fordrande kylapplikationer lanseras lagom till den italienska kyl- och ventilationsmässan Mostra Convegno i Milano. Mässan hölls 15–18 mars och den tyska ventilationsspecialisten visade bland annat upp sitt utvidgade sortiment av axialfläktar för förångare och luftkylare. Produktserien där de nya modellerna ingår kallas AxiCool och har redan funnits på marknaden en tid med flera andra, tidigare modeller.

I sortimentet ingår nu tre nya storlekar av axialfläktar för fordrande kylapplikationer, alla de nya modellerna (500, 630 och 800 mm) är konstruerade för förångare och luftkylare inom kommersiell och industriell kylning. Modellerna är alla tre t.ex. väl anpassade för större kyl- och lagringsanläggningar och i produktionsanläggningar inom livsmedelsindustrin.

Tillverkaren EBM-PAPST berättar i sin pressrelease att man valt ett systemtänkande när man arbetat med att utveckla de nya axialfläktarna. Alla de enskilda fläktkomponenterna är noggrant anpassade, så att bästa möjliga funktion uppnås när det gäller effektivitet, produktion och buller. Resultatet är en energieffektiv “plug & play”-enhet med låg ljudnivå som är klar och enkel att montera.

Den nya serien har utformats med en integrerad kombination av diffusor och luftriktare, vilket ökar effektiviteten med 30%. Detta medför ökad luftprestanda med upp till 12% och en minskning av ljudnivån med upp till 3 dB (A).

Alla dessa modeller kan användas ner till -40° C och är kompakta och hållbara tack vare en design med extern rotor. AxiCool-seriens nykomlingar kommer att finnas tillgängliga under sommaren 2016, i alla storlekar och med varianter för både enfas- och trefas.