BITZER MÄRKESSKYDDAR SINA PRODUKTER GENOM QR-KODNING

TYSKLAND – Kompressortillverkaren BITZER har tagit till ett nytt vapen i kampen mot piratkopiering genom att märka alla sina produkter med QR-koder. Märkningen, som tillämpas sedan den 1 april i år, kommer förhoppningsvis att göra det svårare att kopiera företagets produkter. BITZER räknar dessutom med att QR-koderna kommer att göra det möjligt för kunderna att via en enkel smartphone-app kontrollera att just den Bitzerprodukt man tänker sig att investera i är äkta.

Flera säkerhetsdetaljer på kompressorer och tryckkärl kommer att ge större trygghet för potentiella kunder, till exempel så kommer QR-koden att styra kunden direkt till företagets webbsida och webbadressen för en äkta produkt kommer alltid att börja med https: //www.bitzer .de. Kunden ska sedan kunna matcha serienumret och rätt kompressornamn för att få en bekräftelse på att just den kompressor de tittar på verkligen är en BITZER-produkt.

Företaget hoppas också att QR-koden kommer att innebära en form av mervärde, eftersom det ger kunderna direkt tillgång till BITZER:s sortiment på nätet. Kunderna kommer att t.ex. kunna använda handböcker och bruksanvisningar rörande installationer, hitta direktiv om praktiska detaljer som elförsörjning, oljefyllning och mått, samt få information om reservdelar och tillämpningsrekommendationer.

“Vi har utvecklat ett omfattande koncept för att vidta åtgärder mot piratkopiering,” underströk BITZER:s teknikchef Rainer GROßE-KRACHT. Bolaget kommer hädanefter att skydda alla sina nya produkter med patent och mönsterskydd och kommer att skydda hela sin produktionskedja, från leverantörer till försäljningspartners. “Den som ertappas med att arbeta med förfalskade Bitzerprodukter diskvalificeras omedelbart som vår samarbetspartner”, förklarade Große-Kracht.

Förfalskade produkter utgör en stor risk för branschen eftersom de inte bara orsakar stor ekonomisk skada för industrin, utan också kan vara farliga att använda, eftersom de ofta inte klarar av de hårda påfrestningar som kyl- och luftkonditioneringskompressorer utsätts för. BITZER hoppas att användningen av QR-koder är det första steget i kampen mot förekomsten av förfalskade varor i branschen.