COPELAND-KOMPRESSOR VINNER PRIS SOM BÄSTA NYA PRODUKT

USA – EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES, INC., har i en pressrelease meddelat att dess kompressor Copeland Scroll med variabel hastighet och motorstyrning har valts ut som en av årets bästa nya produkter. Tidskriften CONSULTING-SPECIFYING ENGINEERS läsare röstar varje år fram nya produkter och 2015 var det en av EMERSON:s kompressorer som kammade hem priset i klassen “Variable frequency drives, variable speed drives”. Den årligt återkommande Readers’ Choice Awards har som mål att hålla läsaren uppdaterad med information om de bästa nya produkterna inom olika områden.

EMERSON hävdar att kompressorn Copeland Scroll med variabel hastighet och motorstyrning uppnår hög prestanda vid olika varvtalsområden -1000 till 7200 varv/minut – och kontrollerar temperatur och luftfuktighet i en strävan att öka komfort och tillförlitlighet. EMERSON menar vidare att kompressorn levererar hög kvalitet även vid låg hastighet, att motorns styrenhet är optimerad och att dess skräddarsydda parameterinställningar innebär snabb och enkel installation.

“Vi är stolta över att läsarna av en av de ledande branschtidningarna har förstått vår teknik med variabla hastigheter och valt att hedra oss med denna utmärkelse”, sa Bart POWELSON, ansvarig för EMERSON Climate Technologies’ Air Conditioning Business.

EMERSON:s produkter var en bland flera pristagare som presenterades i septembernumret av den nationellt distribuerade tidskriften CONSULTING-SPECIFYING ENGINEERS, som har nära 80.000 prenumeranter, de flesta ingenjörer. Kompressorn har redan tidigare valts ut som Product of the Year vid 2014 AHR Innovation Awards, som sponsras av American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE).