Dakin öppnar filial i Egypten

Daikin öppnar en filial i Egypten, meddelar Daikin Europe i ett pressmeddelande. Filialen öppnas i samarbete med ett egyptiskt private equity-företag, BPE Partners S.A.E. Diakin Europe, som har sitt huvudkontor i Belgien, är ett helägt dotterbolag till den japanska industrigruppen.

Den nya egyptiska filialen, Daikin Airconditioning Egypt S.A.E, har förlagt sitt huvudkontor i Kairo och öppnade verksamheten i augusti 2016.

Anledningen till Daikins beslut att expandera i just Egypten är att landets växande ekonomi är en viktig grundpelare för tillväxten i resten av Afrika och Mellanöstern. Egypten anses av industrigruppen vara fertil mark för tillväxt, särskilt som landet för närvarande utvecklar stora, urbana projekt: New Capital City, utveckling av Suezkanalen och utbyggnad av östra och västra Kairo stad.

Befolkningen i Kairo med förorter beräknas för närvarande uppgå till 18 miljoner människor, men väntas med de urbana satsningarna växa till 40 miljoner år 2050.

Den betydande befolkningsökningen medför investeringar inom byggnation av kontor, köpcenter och hälsovård. Följaktligen förutser aktörerna i HVAC-branschen en betydande tillväxt på luftkonditioneringsmarknaden.

För att kunna genomföra dessa storskaliga projekt har den egyptiska regeringen skapat en gynnsam miljö för utländska företagsexpansioner genom att aktivt söka investeringar från utländska företag.

Det faktum att man gradvis avvecklar energibidragen i Egypten, innebär dessutom att efterfrågan på högeffektiva och energisnåla produkter ständigt ökar.