EBM-Papst investerar 35 miljoner euro i sitt centrallager

TYSKLAND – Motortillverkaren EBM-PAPST rapporterade om sina kommande planer att investera i en utbyggnad av sitt centrallager till ett värde av 35 miljoner euro. Tillkännagivandet gjordes under den officiella invigningen av den nya utbyggnaden av fabriken i Mulfingen-Hollenbach, färdigställd efter bara sju månaders konstruktion.

Den nya utbyggnaden av fabriken värderas till 15 miljoner euro, och har byggts för att hysa enheten för produktionen av stora energibesparande fläktar, avsedda för den europeiska marknaden. “Den här investeringen kommer att hjälpa oss att möta den växande efterfrågan på för tystgående, energieffektiva motorer”, sade Rainer Hundsdörfer, vd för EBM-Papst, vid invigningsceremonin av den nya utbyggnaden.

Den växande efterfrågan drivs dels av kundernas ökade intresse för minskade energikostnader, dels av nödvändigheten att förbereda sig inför den andra fasen i den europeiska lagstiftningen som berör energibesparing för etableringar öppna för allmänheten, en fas som är beräknad att träda i kraft 2015.