EBM-PAPST ÖKAR PRODUKTIONSKAPACITETEN I TYSKLAND

TYSKLAND – Den tyska industrigruppen ebm-papst är i färd med att förstärka sin verksamhet i St. Georgen, Schwarzwald, Tyskland. Gruppen investerar ca 10 miljoner euro för att bygga ut produktionsenheten vid sin anläggning i St Georgen och förnya sin maskinpark. Målet med investeringen är att konsolidera den positiva utvecklingen i gruppen och säkra företagets framtida tillväxt på orten, samtidigt som man etablerar en ny arbetsstruktur.

“Vår verksamhet i Schwarzwald har gått väldigt bra. Vårt nya sätt att arbeta och den fortgående inriktningen mot högteknologi kommer att ge ebm-papst i St. Georgen utmärkta, långsiktiga möjligheter till framtida utveckling” menar Dirk SCHALLOCK, vd hos ebm-papst i St. Georgen.

Den nya industrianläggningen, som ligger i Hagenmoos, helt nära St. Georgen, är designad enligt ebm-papst-gruppens Greentech-filosofi, vilken innebär att fokus läggs på energieffektivitet och resursbevarande. Byggandet av den nya, 3500m² stora produktionsenheten för kretskort har redan påbörjats och beräknas kosta omkring 5 miljoner euro. Runt 60 anställda från St. Georgen kommer från och med januari 2016 att gå till jobbet i den nya produktionsenheten i Hagenmoos, medan avdelningen för forskning och utveckling kommer att ta plats i de lediga lokalerna i produktionsenheten i St. Georgen.

Men det är inte slut vare sig med byggnation eller omorganisering av produktionen redan där. Produktionsenheten i Vecsés, Ungern, ska också utökas och i slutändan disponera en golvyta på cirka 7000 m², till en kostnad av 4,5 miljoner euro. Energieffektivitet och resursbevarande står även denna gång i centrum, i enlighet med gruppens Greentech-filosofi. Anledningen till investeringen i Ungern är att ebm-papst flyttat produktionen av ventilationsprodukter till anläggningen i Vecsés, som en följd av att tillverkningsanläggningen i Herbolzheim, Tyskland, har vuxit till högteknologisk center för fordonsmarknaden. Gruppen har i ett tidigare skede investerat cirka 30 miljoner euros i anläggningen i Herbolzheim.

“Investeringarna är vårt sätt att konsolidera den positiva utvecklingen under de senaste åren. Vi är övertygade om att denna utveckling kommer att fortsätta i framtiden också,” säger Rainer HuNDSDÖRFER, koncernchef för ebm-papst gruppen.