EMERSON LANSERAR NYTT VERKTYG FÖR ATT MINSKA VARUHUSENS CO2-UTSLÄPP

USA – Amerikanska EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES berättar i en pressrelease att man är i färd med att lansera ett nytt verktyg som kallas ”Life Cycle Climate Performance (LCCP) Online Calculator”, avsett att användas av designers och ingenjörer som verkar inom varuhus- och stormarknadssektorn.

I pressreleasen förklarar EMERSON att LCCP-kalkylatorn är ett webbaserat verktyg som gör det möjligt för användaren att jämföra olika utformningar av ett varuhus och en mängd varierande köldmedier som används i ett sådant. Verktyget kan användas för att beräkna t.ex. det årliga energibehovet och hur mycket koldioxid som kommer att släppas ut per år, men ska även kunna ge rekommendationer till användaren.

“LCCP-programmet kommer att vara ett värdefullt verktyg för stormarknader som är intresserade av att begränsa sitt CO2-utsläpp och som innebär att man kommer att kunna göra en rättvis jämförelse när det gäller miljöpåverkan av en viss utformning och val av teknik i en stormarknad”, meddelade Mike SAUNDERS hos EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES.

Användaren kommer att kunna konfigurera LCCP-kalkylatorn och ange lämpliga driftsförhållanden att göra jämförelser med liknande butiker, större varuhus etc. EMERSON meddelar vidare att ett stort antal systemtyper kan analyseras med hjälp av on line-verktyget, som t.ex. centraliserad direktexpansion och kaskadsystem med CO2. Jämförelser kan också göras för olika typer av köldmedier såsom R404A, R407A, R410A, R134a och CO2.

EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES, med säte i USA, är en del av EMERSON, och är leverantör av uppvärmnings-, luftkonditionerings- och kyllösningar för bostäder, industriella och kommersiella tillämpningar. Gruppen omfattar varumärken såsom Copeland Scroll ™ och White-Rodgers ™.