Fortune listar mest beundrade företag 2016

USA – Fortune listar mest beundrade företag 2016 och Honeywell platsar på den listan, det berättar det amerikanska teknikföretaget på sin websida. Bolaget hamnar till på köpet högt upp på Fortune Magazines lista över “World’s Most Admired Companies” 2016. Det är tionde året i rad som företaget har lyckats komma med på den prestigefyllda listan över de mest beundrade företagen i sin bransch.

Honeywell hamnar på en övergripande fjärde plats på rankningen över industriföretag som sysslar med elektronik, men åker upp på ett par platser och hamnar på en andra plats när det gäller anseende kvaliteten på företagsledningen, användningen av företagets tillgångar, global konkurrenskraft och långsiktigt investeringsvärde.

När Fortune listar mest beundrade företag 2016 tittar man på internationellt verksamma bolag som valts ut bland sammanlagt 1400 företag. De som väljer ut och bedömer dessa bolag är tusentals företagsledare, höga chefer av olika slag och analytiker, som alltså betygsätter företag i sin egen bransch. Man utgår från totalt nio olika kriterier, bland annat innovationsförmåga, kvaliteten på produkter och/eller tjänster, internationell konkurrenskraft, socialt ansvar, kvaliteten på företagsledningen, och företagets finansiella soliditet.

För fjärde året i rad leds Fortunes lista av en trio hightech-företag som alla är under 40 år, nämligen Apple, Alphabet (Googles moderbolag) och Amazon. Efter dem kommer företag som Walt Disney (5), Starbucks (6), Nike (9), Facebook (14), Coca-Cola (15) och Netflix (19).

HONEYWELL, som grundades i USA år 1906, har idag aktiviteter i ett sjuttiotal länder och 129 000 anställda. 53 % av bolagets försäljning sker utanför USA.