Kanadensisk allians för skräddarsydda CO₂- lösningar inom kylutrustning

USA – Två kanadensiska tillverkare av kylutrustning, HUSSMAN och SYSTEMS LMP, har skapat en allians för att erbjuda skräddarsydda lösningar för CO₂-system. LMP har byggt upp ett rykte i Kanada som en ledande inom kylning genom att tillverka pålitliga kylanläggningar och energisnåla system med värmeåtervinning. Syftet med de två bolagens förening är att att utöka målgruppen för sina produkter.

“Vi är mycket nöjda med vår allians med HUSSMANN”, sade Gaetan Lesage, från LMP. “Eftersom stora livsmedelsdetaljister och livsmedelsbutiker strävar efter att på olika sätt nå sina miljömål, har det funnits ett växande intresse för CO₂-system som kan bidra till att uppnå dessa mål. Våra moduler, som endast använder köldmediet R744, är de enda naturliga köldbaserade system som kan användas under olika förhållanden”.

Som tillverkare av kylutrustning för stormarknader, är HUSSMANN medveten om det växande intresset för CO₂-utsläppen. “Det är väldigt viktigt att vi förstår vad som driver de beslut som våra kunder fattar när det gäller val av kylsystem som används i deras butiker”, säger Michael Higgins, Hussmanns vice VD.

“Alliansen med LMP erbjuder möjligheten att utöka vårt sortiment av kylsystem, så att vi kan erbjuda våra kunder rätt produkt utifrån de mål och syften som kunden har för sin verksamhet. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med LMP för att kunna erbjuda våra kunder innovativa lösningar där R744 används. ”