KB HOME FÖRBÄTTRAR ENERGIEFFEKTIVITETEN I FRAMTIDENS HUS

USA – KB HOME, en av USA: s största hustillverkare, har nyligen meddelat att man från och med år 2016 kommer att installera en CARRIER Côr-termostat som standardutrustning i alla sina hus, det berättar CARRIER i en pressrelease. Målet med tillverkarens beslut är att förbättra energieffektiviteten i all sin nybyggnation.

CARRIER menar att deras termostat Côr kombinerar fördelarna med intelligent utrustning (vad man kallar “smart device”), i detta fall värme- och kylinstallationer som användaren kan styra på distans, med förbättrad energieffektivitet. Termostaten fungerar på så sätt att användaren har möjlighet att enkelt styra hemmets värme och kyla från vilken internetansluten enhet som helst. Användaren kan också övervaka hemmets energiförbrukning per internet. Om man inte önskar styra komfortvärme- och kyla själv kan man välja att låta den smarta tekniken, i detta fall termostaten Côr, automatiskt optimera husets energibehov.

KB HOME förklarar att deras beslut att installera Côr-termostaten som standardutrustning i all sin nybyggnation är det senaste steget i en serie av ständiga förbättringar av energieffektiviteten i sina hus. Beslutet att hädanefter installera den nya energismarta termostaten ligger i linje med bolagets politik när det gäller energieffektivitet, eftersom alla KB-hus har certifikatet ENERGY STAR® och bara använder armatur märkta med certifikatet WaterSense®. Man arbetar även i andra avseenden efter riktmärket att bygga smartare, friskare, mer hållbara bostäder.

Dan BRIDLEMAN, ansvarig för “Sustainability, Technology & Strategic Sourcing” på KB HOME, sa när beslutet tillkännagavs: “Som en av landets ledande hustillverkare förstår vi vikten av att utforma våra hus på ett sätt som underlättar dagens uppkopplade livsstil.” Han fortsatte med att förklara: “Genom att utrusta varje nytt KB-hus med CARRIER:s innovativa Côr-termostat vill vi erbjuda våra framtida husägare större kontroll över sin energianvändning, att styra själv via ett par enkla klick.”

David MEYERS, försäljningsansvarig hos CARRIER, kommenterade tillkännagivandet på följande sätt: “KB HOME:s beslut att göra Côr-termostaten till en standardkomponent i sina nya hus visar ett engagemang för smart teknik, och som ett sätt att leverera bekvämlighet och effektivitet för husägare.” Han fortsatte: “Vi är glada KB HOME valt utrustning från CARRIER och närmare bestämt vår Côr-termostat, en produkt som bygger på mer än hundra års erfarenhet inom värme och kyla. Vi tror att termostatens innovativa funktioner och användarvänlighet kommer att förbättra villaboendes vardag.”