MODINE EXPANDERAR I KINA GENOM JOINT VENTURE MED PUXIN

USA – MODINE expanderar i Kina tack vare ett joint venture med PUXIN. Den amerikanska tillverkaren av termiska styrsystem och komponenter till termiska lösningar, MODINE MANUFACTURING COMPANY, tillkännagav i en pressrelease den 29 januari i år ett joint venture med det kinesiska bolaget JIANGSU PUXIN HEAT EXCHANGE SYSTEM. PUXIN tillverkar värmeväxlare av rostfritt stål. Det kinesiska bolaget har sitt huvudkontor i Yangzhou, drygt 30 mil norr om Shanghai.

I ett pressmeddelande den 22 december 2015 berättade de båda företagen att affären kommer att accelerera MODINE:s introduktion av värmeväxlare av rostfritt stål på den kinesiska marknaden. MODINE siktar särskilt in sig på Kinas marknad av lätta, medel och tunga kommersiella fordon. Bolaget tillverkar redan dessa produkter i andra delar av Kina.

PUXIN, som grundades år 2006, är kända för sina värmeväxlare avsedda för fordon, och bidrar väsentligt till det framtida samarbetet med all sin verksamhet. Det nya bolaget får namnet MODINE PUXIN THERMAL SYSTEM och kommer att verka från PUXIN:s huvudkontor i Yangzhou.

“Vi är mycket glada över att ha slutfört denna transaktion, som kommer att bidra till att stärka MODINE:s position som en ledande leverantör av kostnadseffektiva, termiska hanteringslösningar för den globala fordonsmarknaden”, det säger Scott BOWSER, vice vd hos MODINE ASIA.

MODINE MANUFACTURING COMPANY sysslar med värmehanteringssystem och grundades 1916. Bolaget sköter konstruktion, tillverkning och testar värmeöverföringsprodukter för en mängd olika applikationer och marknader. MODINE har verksamhet i ett stort antal länder. Bolaget har sitt säte i Wisconsin, USA.