Pollutec-mässan 2016, 29 november till 2 december

Pollutec-mässan 2016 öppnar snart sina portar, den 29 november startar den för att sedan avslutas den 2 december. Sedan 1978 organiseras Pollutec-mässan, som är den första internationella miljömässan, i Lyon, Frankrike. Eurexpo, som ligger strax utanför Lyon, välkomnar  hela 2500 utställare och 11000 besökare från ett hundratal länder. Totalt 400 konferenser anordnas och 200 innovationer kommer att visas upp i de välbesökta montrarna.

Pollutec-mässan är en renommerad mötesplats för aktörerna i HVAC & R-industrin, men också för aktörerna som arbetar fram framtidens hållbara städer, tillverkningsindustri eller jordbruk. Mässan visar miljöteknisk utrustning och tjänster inom en rad olika områden som t.ex. energi, vatten, luft, återvinning, marksanering, mätteknik och automation.

Handelskammaren i Rhône-Alpes-regionen och Enterprise Europe Network anordnar under mässan den fjärde upplagan av Green Days, som bestar av  en serie organiserade möten med entreprenörer och specialister inom energi- och miljösektorn. Syftet är att skapa internationella kontakter och hitta affärspartners genom besök på företag och laboratorier, konferenser, möten med experter och nätverk.

Många av branschens större aktörer kommer att finnas på plats, inklusive den danska jätten Danfoss, som i år är en utställningens partners, vid sidan av Phoenix Contact, Krohne och Altereo.

Det danska företaget kommer t.ex. att presentera pumplösningar, behandling och lagring av vatten, samt läcksökningslösningar.

För att besöka Pollutec 2016 och för all annan praktisk information du kan besöka mässan webbplats: www.pollutec.com. Inträdet kostar 50 € för de som inte är utrustade med en elektronisk badge.